De nodige stappen wanneer je kind letselschade heeft opgelopen
/

De nodige stappen wanneer je kind letselschade heeft opgelopen

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker als het gaat om kinderen. Heeft je kind letselschade opgelopen? Dan kun je zeker de nodige stappen ondernemen om een vergoeding te krijgen. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

Letselschade bij kinderen

Je doet er alles aan om je kind te beschermen, maar soms gaat er toch iets mis. Dit kan komen door een ongelukje of door toedoen van een ander. Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat letselschade bij kinderen altijd 100% vergoed wordt en dat je zoveel mogelijk smartengeld krijgt. Zelfs als de letselschade deels de schuld van je kind zelf is, kan dit soms worden vergoed door de verzekering. Letselschade die onbehandeld blijft, kan enorme gevolgen hebben voor de toekomst van je kind, vooral wanneer er sprake is van hersenbeschadiging. Het is daarom altijd verstandig om een letselschadejurist in te schakelen, omdat je daarmee het beste resultaat kunt behalen. Veel van hen werken ook met het principe ‘letselschade no cure no pay’, zodat je geen kosten hebt als de uitkomst tegenvalt.

Juridische stappen bij letselschade

Als je kind letselschade heeft opgelopen, volg je altijd dezelfde stappen voor het verkrijgen van een schadevergoeding:

  1. Bewijsmateriaal verzamelen: Om aan te tonen dat je kind onrecht is aangedaan, is het belangrijk om bewijsmateriaal te verzamelen. Dit kan bijvoorbeeld met foto’s of getuigenverklaringen.
  2. Contact opnemen met een juridisch professional: Schakel een juridisch expert in voor advies en bijstand. Deze professional helpt je om zo rechtvaardig mogelijk smartengeld letselschade vergoeding te verkrijgen. Ook verzamelt hij of zij bewijsmateriaal en bepaalt of de tegenpartij aansprakelijk is.
  3. De tegenpartij aansprakelijk stellen: De juridisch deskundige stelt de tegenpartij aansprakelijk voor de schade en vraagt een voorschot op de schadevergoeding aan. De tegenpartij moet de aansprakelijkheid erkennen.
  4. Schade en medische toestand vaststellen: Vervolgens bepaalt de juridisch professional de daadwerkelijk geleden schade en het exacte bedrag van de schadevergoeding. Hierbij wordt ook de medische eindtoestand van je kind vastgesteld.
  5. Overeenkomst tekenen: Nadat de definitieve schadevergoeding is berekend, kunnen de ouders van het slachtoffer, bij akkoord, een overeenkomst ondertekenen.

Op welke rekening wordt de schadevergoeding gestort?

De schadevergoeding wordt op de rekening van het kind zelf gestort. Dit gebeurt echter op een aparte rekening, waar het kind pas na zijn of haar achttiende verjaardag toegang tot krijgt. Zelfs als je kind 18 jaar is, moet hij of zij toestemming vragen om geld van de rekening af te halen. Deze toestemming kan schriftelijk worden aangevraagd.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.