Een saai toilet
/

Een saai toilet? Het kleinste kamertje pimpen doe je zo!

Het kleinste kamertje is vaak het sluitstuk bij de inrichting van een woning. Als het al leuk wordt ingericht, want meestal blijft het er een beetje bij. Maar stiekem erger jij je iedere keer dat je naar de wc gaat wel aan de saaie aankleding.

Dus pimpen dat toilet! In de relatief kleine ruimte kun je met wat slimme tips veel leuke spulletjes kwijt en maak je er een leuke, creatieve, gezellige of persoonlijke plaats van waar je best wat langer wilt blijven dan eigenlijk nodig is.

We hebben een paar leuke tips en ideeën om het toilet te pimpen.

Tip 1: een lekker behangetje

Het ligt voor je gevoel misschien niet echt voor de hand, maar de wc behangen kan prima. Er zijn veel leuke behangetjes verkrijgbaar, van neutrale kleuren als je een basic achtergrond wilt hebben en de wc wat rustiger wilt houden, tot leuke prints en dessins als je de ruimte wilt laten knallen. Neem voordat je het behang koopt eerst een stukje mee naar huis en bekijk het in het licht van de toiletruimte. Door de verlichting in de winkel lijkt een kleur of een dessin soms net iets anders in de winkel dan in jouw wc ruimte. Houd er ook rekening mee dat een drukke print de ruimte kleiner kan laten lijken. Zeker als je een klein toilet hebt, kun je beter voor een iets neutralere kleur of een rustig dessin kiezen, zoals verticale strepen of een uni kleur. Beide laten een ruimte juist groter lijken.

Tip 2: gezellige verlichting

Een toiletruimte heeft standaard vaak een wat saaie lamp. Wil je meer sfeer, ga dan voor dimbare spotjes die je naar de hoeken van de ruimte licht. Grote voordeel: als je in de nacht naar de wc moet dim je het licht zodat je niet klaarwakker wordt in het felle licht van de lampen.

Ook een lichtsnoer doet het goed in het toilet. Van leuke fairy lights tot een neon lichtsnoer of lampionnetjes, ze geven extra sfeer in de wc en je wordt dadelijk verwelkomd door licht als je de deur open doet.

Heb je een raam in de wc? Speel dan met natuurlijk licht! Hang een spiegel op aan de wand tegenover het raam zodat er meer licht naar binnen komt. Kies voor top down bottom up plisségordijnen of aluminium jaloezieën van 50mm om de mate van lichtinval en privacy zelf te bepalen om te voorkomen dat je inkijk hebt,

Tip 3: helemaal persoonlijk

Gebruik de muren van de wc als een canvas voor herinneringen. Hang prikborden, matjes van kurk of magneetborden aan de wanden waarop je kaartjes en foto’s hangt van leuke momenten, dagjes uit, je huisdieren, vrienden of familie, van ansichtkaarten die je hebt gekregen of zelf hebt meegenomen, kindertekeningen, bioscoopkaartjes of het bonnetje van dat heerlijke etentje. Souveniertjes zet je op plankjes die je aan de muur hebt bevestigd. Ook leuk: het geeft genoeg gespreksstof als je bezoek net naar de wc is geweest.

Tip 4: creatief met krijt

Beschilder één of meerdere wanden met krijtverf, leg er een paar krijtjes bij en ga zelf aan de slag of laat bezoekers iets op de wand tekenen of schrijven. Op die manier creëer je een dynamische inrichting van je wc die zowel jou als je bezoekers verrast.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.