Vensterbank vernieuwen

Vensterbank vernieuwen? Zo doe je dat!

Heb je oude vensterbanken en wil je ze graag een nieuwe uitstraling geven? Of zijn ze veel te smal om er decoratie op te kunnen zetten? Dan is het een goed idee om ze te vervangen of te vernieuwen. In dit artikel vertel ik je er meer over.

AnchorOverzet of nieuwe vensterbank

Als je al een tijdje in je huis woont, of hebt een oud huis, dan is de kans groot dat sommige dingen al flink verouderd zijn. Denk hierbij aan je vensterbank. Ook kan het natuurlijk zijn dat je huis helemaal geen vensterbank heeft. Dat is vooral vervelend als je graag wat decoratie voor je ramen wilt hebben staan. Soms is een vensterbank ook te kort om er überhaupt wat op te kunnen zetten. In dat geval is het plaatsen van een overzet vensterbank een goede oplossing.

AnchorKleuren en stijl

Bij het kiezen van nieuwe vensterbanken is het wel belangrijk dat het ook past bij de rest van je huis. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren van je interieur. Er zijn allerlei kleuren en stijlen beschikbaar. Kies voor een neutrale kleur als wit of grijs als je het rustig wilt houden. Voor een meer opvallend effect kun je ook voor donkere of juist heldere kleuren gaan. De stijl van de vensterbank heeft ook invloed op de uitstraling van je woning. Een strakke, moderne vensterbank geeft een heel ander effect dan een landelijke, robuuste vensterbank.

Daarnaast is het slim om de materialen in je woning op elkaar af te stemmen. Heb je bijvoorbeeld houten vloeren, dan kan een houten vensterbank mooi zijn. Is je woning juist wat strakker ingericht, dan past een kunststof vensterbank vaak beter.

AnchorVensterbanken verlengen

Soms is de vensterbank die je hebt te kort. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je muren hebt laten isoleren, waardoor de vensterbank niet meer helemaal aansluit. Gelukkig is er een oplossing: je kunt de vensterbank eenvoudig verlengen. Dit kan met een speciale overzetplank of door een nieuwe, langere vensterbank te plaatsen.

Het verlengen van de vensterbank zorgt er niet alleen voor dat het er mooier uitziet, maar het biedt ook extra ruimte. Je kunt er bijvoorbeeld planten, fotolijstjes of andere decoraties op kwijt. Een langere vensterbank kan een mooie toevoeging zijn aan je ruimte.

AnchorZelf doen of uitbesteden?

Of je zelf gaat klussen of het het gaat uitbesteden is natuurlijk helemaal afhankelijk van hoe handig je bent. Als je handig bent en wat tijd hebt, kun je de klus zelf klaren. Een overzet vensterbank plaatsen is niet zo moeilijk en kan met wat basisgereedschap prima zelf gedaan worden. Het verlengen of volledig vervangen van een vensterbank vraagt wat meer werk, maar is ook nog wel te doen voor de gemiddelde klusser.

Heb je weinig tijd of vertrouwen in je eigen klusvaardigheden, dan is het misschien slimmer om een professional in te schakelen. Zo weet je zeker dat het netjes gebeurt en hoef jij je nergens zorgen over te maken.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.