Besparen op online aankopen
/

Besparen op online aankopen: 5 geniale tips!

Je hoeft tegenwoordig niet meer de deur uit om een nieuwe outfit te kopen, je interieur te veranderen, of je boodschappen binnen te halen. Online winkelen is populairder dan ooit en Nederlanders maken daar volop gebruik van. Houd jij ook van online shoppen, maar wil je besparen? Weet dan dat er ook online manieren zijn om voordeliger te winkelen! Hier zijn een aantal tips!

Zoek actief naar kortingscodes

Een makkelijke manier om te besparen bij online winkelen is door gebruik te maken van kortingscodes! Veel webshops delen regelmatig deze codes uit, bijvoorbeeld om nieuwe klanten te lokken of trouwe klanten te belonen. De kortingen kunnen variëren van gratis verzending tot een percentage korting op je bestelling. Vaak zie je tijdens het afrekenen een veld voor een kortingscode, maar wat als je er geen hebt? Een snelle zoekopdracht op “kortingscode [winkelnaam]” levert vaak al resultaten op. Je kunt ook eens kijken naar een kortingscode van acties.nl. Dit zijn sites die kortingscodes verzamelen. Superhandig! Het kost maar een paar minuten en kan je aardig wat geld besparen.

Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Veel winkels geven nieuwe nieuwsbriefabonnees een welkomstkorting. Dit is echt een eenvoudige manier om direct korting te scoren op je eerste bestelling. Daarnaast ben je via de nieuwsbrief altijd als eerste op de hoogte van aanbiedingen en acties. Vind je het vervelend om reclame in je inbox te krijgen? Maak dan gewoon een apart e-mailadres aan voor nieuwsbrieven. Zo houd je je gewone mailbox schoon en kun je alsnog profiteren van die mooie kortingen wanneer het jou uitkomt.

Geduld loont: wacht op de juiste aanbiedingen

Je hoeft niet altijd direct iets te kopen. Soms is het slim om even te wachten. Veel winkels hebben seizoensuitverkopen, zoals in de zomer of winter, waarbij je dezelfde producten vaak met grote kortingen kunt scoren. Ook rond feestdagen zoals Black Friday, Cyber Monday of Valentijnsdag zijn er vaak extra deals te vinden. Een andere handige tip is om je items eens een paar dagen in je winkelmandje te laten zitten. Sommige webshops sturen je daarna een kortingscode om je te verleiden toch af te rekenen. Geduld hebben kan je dus echt geld opleveren!

Prijzen vergelijken voor de beste deal

Het fijne aan online shoppen is dat je heel makkelijk prijzen kunt vergelijken tussen verschillende winkels. Of je nu op zoek bent naar een nieuw elektronisch apparaat, een kledingstuk of een meubel, het loont altijd om te checken of een andere webshop het goedkoper aanbiedt. Waarom zou je meer betalen als je hetzelfde ergens anders voor minder kunt krijgen? Inderdaad. Vergelijkingssites zoals Tweakers.net maken dit super eenvoudig. Ze geven je een duidelijk overzicht van prijzen en voorwaarden, zodat je snel ziet waar je de beste deal scoort. Maak het jezelf makkelijk!

Maak gebruik van cashback-programma’s

Een minder bekende, maar zeer effectieve manier om te besparen op online aankopen is via cashback-programma’s. Deze programma’s geven je een percentage van je aankoopbedrag terug wanneer je via hun platform naar de webshop gaat. Je moet je alleen even aanmelden bij een cashback-website, zoals CashbackXL. Vanaf daar kun je naar de webshop van je keuze navigeren. Je ontvangt dan een deel van je aankoopbedrag terug. Het lijkt misschien weinig, maar op de lange termijn kan dat flink oplopen. Het fijne is dat je geen grote moeite hoeft te doen om van deze besparing te profiteren. Welke tips ga jij proberen?

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.