Badkamer herindelen
/

Badkamer herindelen? 3 tips voor het herindelen van je badkamer

Vrouwen spenderen gemiddeld 47 minuten per dag in de badkamer, terwijl dat voor mannen gemiddeld 35 minuten per dag is. Als vrouw spendeer je dus redelijk wat tijd in de badkamer. Daarom is het ook belangrijk dat jij je fijn voelt in je badkamer en dat deze voldoet aan je wensen en eisen. Het herindelen van je badkamer kan ervoor zorgen dat je meer rust creëert in je badkamer, wat voor veel mensen fijn is. Het herindelen van de badkamer kan echter ook ingewikkeld zijn. Begin daarom altijd met oriënteren door bijvoorbeeld langs te gaan bij een showroom. Lees snel verder voor meer tips voor het herindelen van je badkamer.

Maak gebruik van scheidingswanden

Voeg scheidingswanden toe aan je badkamer om een duidelijke indeling te maken. Door het plaatsen van een scheidingswand deel je de badkamer op in twee delen, wat resulteert in een effectieve indeling. Daarnaast kun je met een scheidingswand ook privacy creëren. Plaats bijvoorbeeld een scheidingswand met daarachter het toilet. Je kunt ook een scheidingswand bij de douch plaatsen. Dit kan een douche deur zijn, maar ook een wand van tegels. Hierdoor komt er tijdens het douchen geen water in de rest van de badkamer en heb je ook privacy tijdens het douchen.

Opbergruimte

Als je jouw badkamer gaat herindelen, is het belangrijk om na te denken over opbergruimte. Het hebben van voldoende opbergruimte in je badkamer zorgt ervoor dat de badkamer rustig oogt. Het plaatsen van kasten met deuren zorgt er ook voor dat de badkamer rustiger oogt. Je kunt kiezen uit standaard badkamermeubels of op maat gemaakte meubels. Vind je het belangrijk dat je badkamer rustig oogt? Plaats de wasmachine en droger dan in een andere kamer als dat mogelijk is. Als je het niet in een andere kamer kan plaatsen, kun je de droger en wasmachine ook in een kast plaatsen.

Badkamer groter laten lijken

De badkamer is vaak een kleine ruimte waar veel spullen staan. Wil je dat de kleine badkamer groter oogt? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen om een zwevend toilet te plaatsen in de badkamer in plaats van een staande. Een zwevend toilet en zwevende badkamermeubels kunnen ervoor zorgen dat de ruimte groter lijkt. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van grote tegels in de badkamer. Door het plaatsen van grote tegels op de vloer en de muren oogt de ruimte groter. Bovendien kun je diepte creëren door het plaatsen van grote spiegels. Met deze 3 tips weet jij hoe je jouw badkamer het beste kunt herindelen.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.