Moderne vrouw? Dit is waarom je voor glasvezel moet kiezen!

Moderne vrouw? Dit is waarom je voor glasvezel moet kiezen!

Twijfel je als moderne vrouw nog tussen een traditionele internetverbinding of glasvezel? Lees dan snel verder, want hier vind je enkele goede redenen om toch de laatste optie te kiezen. Zo geniet je ook thuis van alle voordelen die een glasvezel internet abonnement biedt, of je die nu vooral gebruikt voor je werk of privé.

AnchorWat is glasvezel?

Glasvezel is, zoals de naam zelf zegt, een soort vezel gemaakt van glas waardoorheen laserlicht gestuurd wordt. Door dit licht aan- en uit te schakelen, transporteren de vezels digitale gegevens. De lichtflitsen zorgen ervoor dat je apparaat thuis een digitaal signaal ontvangt, dat dan weer omgezet wordt in beeld, geluid of verbinding met het internet.

Glasvezel wordt gebruikt voor televisie, maar ook als internetverbinding en zelfs voor telefoons. Kortom, het is een onmisbare investering voor moderne vrouwen die willen profiteren van de voordelen van modern internetcomfort in eigen huis. Hieronder gaan we dieper in op de voordelen.

AnchorDe voordelen van glasvezel voor moderne vrouwen

Anchor1. Snelheid

Met glasvezelinternet download je veel sneller dan met een gewone kabelverbinding, namelijk tot wel 50 Mbit of zelfs 8 Gbit per seconde. Die snelheid is te danken aan de unieke eigenschappen en kwaliteit van de glasvezelkabel, maar ook aan het feit dat je die kabel niet deelt me je buren. Bij een gewone DSL- of kabelverbinding is dat immers wel zo.

Nog een voordeel? Het maakt niet uit hoe ver je van de centrale woont, de internetsnelheid blijft altijd gelijk. Dat is trouwens een ander belangrijk verschil met een DSL-verbinding. Voor snel internet dat goed te combineren valt met een druk gezinsleven is een glasvezelverbinding kortom perfect.

Anchor2. Een stabiele verbinding

Een glasvezelverbinding is in vergelijking met een gewone kabel- of DSL-verbinding een stuk stabieler, waardoor je probleemloos het internet gebruikt of televisie kijkt. Dit komt doordat glasvezel minder gevoelig is voor storingen. Als je thuis werkt en de hele dag door een uitstekende, stabiele verbinding nodig hebt, is dit dus de beste optie.

Anchor3. Vlot uploaden en downloaden

In tegenstelling tot traditionele internetverbindingen zijn de download- en uploadsnelheid van glasvezelinternet gelijk. Bij een gewone kabelverbinding duurt uploaden een stuk langer downloaden. Vrouwen die thuiswerk doen en vaak bestanden moeten kunnen uploaden naar de Cloud of doorsturen naar een werkgever, doen met een glasvezelverbinding dus een goede zet.

Anchor4. Energie besparen

Met een glasvezelverbinding bespaar je heel wat energie, omdat er door de glasvezelkabels alleen licht stroomt en geen elektriciteit. Ook vanuit financiële overwegingen is dit dus de beste oplossing.

Anchor5. Verschillende providers en abonnementen

Erkende providers maken vrij gebruik van het glasvezelnetwerk en daarom kan je kiezen tussen verschillende aanbieders voor jouw glasvezel internet abonnement. Belangrijk om te onthouden: er bestaan heel wat bedrijven die glasvezel aanleggen, dus daar hoef je je ook al geen zorgen over te maken. Besef wel dat niet alle providers verbindingen leveren op alle beschikbare netwerken.

Anchor6. Glasvezel Internet is veilig

Als je dagelijks belangrijke of gevoelige informatie verstuurt voor je werk, is een glasvezelverbinding gewoonweg onmisbaar. Dit type verbinding is een stuk veiliger dan kabel of DSL, zowel voor het versturen als ontvangen van data. Een traditionele lijn van koper is veel gemakkelijker af te tappen door hackers, dus speel op veilig en ga voor een glasvezelverbinding!

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.