Genieten met brownies

Genieten met brownies

Veel vrouwen hebben een haat-liefde verhouding met brownies. Brownies zijn verrukkelijk, maar ook calorierijk. Ze dagelijks eten is geen goed idee, maar af en toe moet zeker kunnen. Als je ze eet, kies dan voor kwaliteit en geniet optimaal.

Amerikaanse lekkernij

De brownie is van oorsprong Amerikaans. Deze lekkernij werd voor het eerst geserveerd in 1893 op de World’s Columbian Exposition. Een kok kreeg de opdracht om een handzaam toetje te bedenken voor de dames. Hij maakte een brownie met stukjes walnoot en abrikozenglazuur. De dames waren dolenthousiast. Later verschenen er verschillende varianten. Zo werd er bijvoorbeeld meer suiker en een extra ei toegevoegd.

Klassieke brownie

De ingrediënten van klassieke brownies zijn boter, pure chocola, suiker, ei en tarwebloem. Ze worden gebakken op een bakplaat. De structuur is vrij compact en hoort lekker kleverig te zijn. Een brownie eet je officieel zou uit de hand, zodat je er je vingers bij af kunt likken. In restaurants worden ze ook wel warm geserveerd met een bolletje ijs.

Upgrade

De klassieke brownie is heerlijk. Maar er zijn allerlei upgrades te bedenken. Denk aan een brownie met gedroogd fruit, noten en verschillende soorten chocola. Ook zijn er brownies met allerlei toppings verkrijgbaar. Bij Nilssons’s Post koop je bijvoorbeeld brownies met eetbare confetti, geboortemuisjes of hartjes. Rond de feestdagen geniet je van een speciale variant met kruidnoten of kerststerretjes.

Brownies per post

Brownies kun je zelf bakken of bij de plaatselijke bakker halen. Maar wist je ook dat je brownies per post kunt bestellen? Brownies zijn vrij plat van formaat en passen daarom in een brievenbuspakketje. Lekker om jezelf te verwennen, maar ook leuk als verrassing voor vrienden, collega’s of familie. Nilssons’s Post verstuurt verse brownies per post door heel Nederland.

Caloriebom?

De brownie staat bekend als caloriebom. Maar is dat ook echt zo? Volgens het Voedingscentrum zitten er in een brownie van 65 gram 273 calorieën. Ter vergelijking: in een stukje appeltaart van hetzelfde gewicht zitten 130 calorieën en in cheesecake 195. Een brownie is dus inderdaad een caloriebom, maar wel een hele lekkere. In kookboeken of op het internet zijn recepten te vinden voor ‘slanke’ brownies. Deze brownies bevatten vaak minder suiker.

De brownie is een van oorsprong Amerikaans nagerecht of tussendoortje. Deze lekkernij met chocolade is een caloriebom, maar af en toe mag je jezelf best verwennen. Brownies bak je zelf, koop je bij de bakker of bestel je per post bij Nilssons’s Post.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.