Met deze tips tover je je droge haar om in stralende lokken

Met deze tips tover je je droge haar om in stralende lokken

Last van dof of futloos haar? Droog haar kan een vervelend en hardnekkig probleem zijn. Er zijn verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat je haar minder glad aanvoelt, zoals blootstelling aan de zon en wind, te veel je haar verven of bleken of een gebrek aan hydratatie en de juiste voeding. Droog haar vereist specifieke zorg en aandacht en je moet ook genoeg tijd eraan besteden om het goed te verzorgen. Weet je zelf niet zo goed wat je ermee moet? Geen zorgen, want je zit op de juiste plek! In dit artikel bespreken we de beste methodes om je droge haar te verzorgen en weer tot leven te brengen. Van de juiste producten tot aan natuurlijke remedies: we geven je de beste tips en trucs.

De juiste producten en gewoontes

Het verzorgen van droog haar begint bij het gebruiken van de juiste producten, maar ook van het hebben van de juiste gewoontes. Het kiezen van goede haarproducten begint bij het kijken naar de ingrediënten die een shampoo en conditioner bevatten. Uiteraard moet je altijd een shampoo kiezen die mild is en vrij is van sulfaten, chemicaliën en alcohol, aangezien dit schadelijk kan zijn voor je haar en hoofdhuid. Denk bijvoorbeeld aan een shampoo zoals kerastase nutritive. Gebruik daarnaast ook conditioners die ingrediënten zoals sheaboter, aloë vera en panthenol bevatten. Alleen wassen met de juiste producten is niet voldoende: hydrateer je lichaam ook en eet een dieet rijk aan vitamines en mineralen. Zo verzorg je je haar ook van binnenuit!

Beschermen en voorkomen

Je haar beschermen tegen externe factoren is misschien wel een van de belangrijkste methodes om droog haar te verzorgen en voorkomt verdere beschadiging. Zon, wind en hitte kunnen je haar namelijk nog verder uitdrogen en dat wil je natuurlijk niet. In de zomer kun je dus het beste een hoed of een pet dragen en gebruik een UV-beschermende lotion of spray wanneer je een dagje doorbrengt in de zon. Gebruik daarnaast zo min mogelijk hitte apparaten: er zijn genoeg manieren om leuke kapsels te creëren zonder hitte! Als laatste tip helpt het ook om een satijnen doek of bonnet te dragen als je gaat slapen. Dit beschermt je haar namelijk tegen wrijving wanneer je slaapt.

Ingrediënten uit de natuur

Wist je dat er ook genoeg natuurlijke producten zijn die wonderen kunnen verrichten voor droog haar? Denk bijvoorbeeld aan natuurlijke oliën. Uiteraard heeft je lichaam deze al van zichzelf, maar droog haar heeft soms een duwtje in de rug nodig om het te verhelpen. Kokosolie, olijfolie en arganolie zijn heel fijn om te gebruiken en je kan je haar diepe hydratatie en voeding geven. Olijfolie helpt bijvoorbeeld om je haar te verzachten en het te laten glanzen dankzij de antioxidanten en vetzuren die het heeft. Het beste is om een van deze oliën aan te brengen als een masker of spray het op je haarpunten wanneer nodig.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.