Samen met je partner naar een feest of officiële gelegenheid zo zien jullie er top uit

Samen met je partner naar een feest of officiële gelegenheid: zo zien jullie er top uit

Ga je binnenkort samen met je partner naar een feest, bruiloft of andere officiële gelegenheid? Dan wil je er natuurlijk samen op je best uitzien. Maar hoe stem je jullie outfits goed op elkaar af zonder er te gewoontjes of juist over-the-top uit te zien? Met deze tips zien jij en je partner er gegarandeerd fantastisch uit!

Kies een dresscode of thema als uitgangspunt

Veel feesten en gelegenheden hebben een bepaalde dresscode, zoals black tie, cocktail of casual chic. Gebruik dit als basis bij het kiezen en op elkaar afstemmen van jullie outfits. Zo weet je zeker dat jullie er passend gekleed zullen zijn. Is er geen specifieke dresscode, kies dan zelf een thema of stijl voor jullie looks. Als man hoef je niet perse in een driedelig kostuum te komen. Je kunt ook kiezen voor comfortabele kleding met een nette uitstraling, zoals bijvoorbeeld van het merk Dstrezzed. Daarbij kunnen jullie je outfits op elkaar afstemmen door allebei voor een bepaalde kleur te gaan, of door een klassieke stijl aan te houden. Stem dit goed met elkaar af, zodat jullie outfits mooi in balans zijn.

Ga voor complementaire in plaats van identieke looks

Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat jullie gekleed als een tweeling naar het feest gaan. De tijd dat koppels in precies dezelfde outfits naar feesten gingen is allang voorbij. In plaats daarvan is het juist leuk en stijlvol om voor complementaire looks te gaan. Zo kan jij bijvoorbeeld een mooie jurk of elegant pak van bijvoorbeeld Studio Anneloes in een bepaalde kleur dragen, die terugkomt in de das, pochet of andere accessoires van je partner. Of hebben jullie outfits een verschillend, maar goed samen passend patroon, zoals strepen en bloemen. Door hier slim mee te spelen creëer je subtiele verbinding tussen jullie looks, zonder dat het er te geforceerd of cheesy uitziet. Veel chiquer en leuker dan precies dezelfde outfits!

Houd rekening met elkaars stijl en voorkeuren

Niets zo ongemakkelijk als je niet prettig of op je gemak voelt in je feest outfit. Probeer daarom altijd rekening te houden met elkaars persoonlijke stijl en voorkeuren bij het uitkiezen van jullie looks. Vind je partner een kostuum niet fijn zitten, kies dan een stijlvolle broek met een mooi overhemd. En als je liever geen jurk draagt, zijn een elegante jumpsuit of broekpak ook prachtige opties voor een officiële gelegenheid. Door rekening te houden met waar jullie je allebei prettig bij voelen, stralen jullie dit ook uit. Dat staat een stuk mooier dan ongemakkelijk rondlopen in iets wat eigenlijk niet bij je past.

Maak het af met de juiste details en accessoires

De puntjes op de i van jullie feestelijke looks zitten hem vaak in de details en accessoires. Zorg dat jullie schoenen, sieraden en eventuele andere accessoires goed afgestemd zijn op jullie outfits en de gelegenheid. Voor een black tie event zijn bijvoorbeeld glanzende lakschoenen en mooie sieraden zoals diamanten oorbellen en manchetknopen passend. Bij een meer casual feest kunnen jullie spelen met leuke details zoals opvallende schoenen, een bijzondere clutch of een hip hoedje.

Wees hierin creatief, maar blijf trouw aan de stijl en dresscode. Zo maken jullie subtiel een modieus statement en zien jullie er tot in de puntjes verzorgd uit.

Kapsel en make-up

Om te zorgen dat jullie je extra mooi en feestelijk voelen, is het slim om in de dagen voor de gelegenheid een bezoekje aan de kapper te plannen. Maar, misschien is het niet verstandig om een compleet nieuwe model te laten knippen. Kies voor een model en kleur waarvan je weet dat het je goed staat, zodat je niet voor onverwachte, vervelende verrassingen komt te staan. Verder breng je perfecte make-up aan. Het mag best iets meer zijn dan je normaal doet, want er zullen zeker veel foto’s en video’s gemaakt worden.

Schoenen

Een puntje dat je misschien vergeet, maar wel heel belangrijk is. Je schoeisel. Voor een feest draag je uiteraard elegante schoenen, zoals pumps voor de dames en derby veterschoenen voor heren. Maar het is ook belangrijk om rekening te houden met comfort en het seizoen. Als het erg warm is, kun je ook voor elegante sandalen gaan: dus tijd voor een pedicure!

Draag jullie outfits met zelfvertrouwen

Misschien wel de belangrijkste tip: draag jullie feestelijke outfits vooral met veel zelfvertrouwen en plezier! Want hoe mooi je outfit ook is, als je je er niet goed in voelt, straal je dit uit. Wees dus niet te kritisch op jezelf, maar focus je op het feest en op quality time met je partner. Geniet van het samen mooi aankleden en maak er een bijzonder moment van.

Met deze tips maak jij samen met je partner gegarandeerd een top verschijning op elk feest of officiële gelegenheid. Straal en vergeet niet om veel samen op de foto te gaan!

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.